Ukesprogram hest

Dette passer for enkeltpersoner, søsken eller mindre vennegruppe. Vi har maksimalt 4 deltakere samtidig. Foreldre kan være med å se eller også delta på deler av programmet dersom man ønsker det. Vi har egen foreldreopplæring innen hest som også som kan bestilles. Eller man kan bestille en rolig fellestur for familien i nærområdet rundt gården. Ofte kan barn synes det er gøy at mor og far også tør å prøve seg på hesteryggen.

Ukesprogrammet bygger på samme utforming som programmet for langweekend, men med noen ekstra dager blir det tid til flere aktiviteter 😊 

Erfaringsgrunnlag hos deltakere: 

Vi legger opp hesteprogrammet etter hva du kan om hest fra før, men gir uansett en god opplæring i vårt hestehold her og du får bli kjent med de ulike hestene. Hvordan de er, hva de liker og vi finner en egnet hest for deg å begynne å lære med. Dersom du ønsker det kan du da beholde samme hesten hele oppholdet, eller vi kan bytte hest for å øve på ulike ting.  

Ikke noe erfaring med hest fra før:  

Eget nybegynnerprogram for å gi mestring og trygghet med hest. Tett en til en oppfølging av voksen i all aktivitet med hestene. 

Litt erfaring:  

Siden vi ofte jobber litt annerledes med hester enn mange andre steder så vil hestedagene her ofte innebære at man lærer mye nytt og ser ting på andre måter enn før. Når du har ridd litt fra før så har vi fokus på å bedre balanse og sits og lære bort hvordan man forstår og kommuniserer med hestene på en bedre måte. Tett oppfølging av voksen person. 

Mye erfaring:  

Vi jobber ofte litt annerledes med hester enn det man har opplevd før. Derfor vil det være behov for en del undervisning selv om du har en god del hesteerfaring fra tidligere. Undervisningen her vil kunne gi deg en større forståelse for hesten du lærer å se hvordan alt henger sammen, hvordan du bedre kan samarbeide med hesten og gjennom å bedre balanse, sists og hjelpere hvordan du generelt kan bli en bedre rytter. 

Dag 1: 

Første dag er introduksjonsdag der du får bli med ut i flokken og finne den hesten vi skal bruke. Du får opplæring i basishåndtering, litt generelt om hester og får være med å stelle og sale på. 

Under første rideøkt vil du på opplæring i kommunikasjon med hesten fra ryggen, balanse, sits og forståelse. Første økt starter i ridehuset, men vi kan avslutte med en kort ridetur ute dersom man ønsker det. Etter ridningen får du være litt sammen med din hest, ta av utstyr, stelle og ta hesten med tilbake i flokken. 

Varighet: 2-2,5 timer 

Dag 2

Denne dagen får du delta på hele rutinen vi har rundt stell, foring, sjekk.  Etter stell blir det tid til litt lunsj der du kan spise matpakke eller dra tilbake til familien før vi tar neste del av hestedagen. Du får prøve deg litt på bakkearbeid med hesten, enten i skogen eller i hallen. Før rideøkten får du stelle og hjelpe til med utstyr på din hest. Vi jobber videre i ridningen med det vi gjorde dagen før. Selve rideøkten varer 45 min. Total tidsprogram for hestedagen ca 4 timer.  

Dag 3

Du kan velge om du vil ri på tur eller i hallen. Er været godt nok kan vi også bade med hest, eller vi kan kjøre vogn. Dag 3 er også dagen du kan få være med Torill og trene noen av de andre hestene på gården og lære mer om bakkearbeid, dressur dersom du ønsker det.  

På ukesprogrammet blir det tid til 2 eller 3 fulle dager med hest. Dvs at du flere dager denne uka kan få delta på hele hestestellet. I tillegg blir det både bakkearbeid og ridning eller kjøring. Dersom været er ok kan du få bli med å bade med noen av hestene våre.  

 Du får også mulighet til å være med Torill og trene andre hester 2 ganger den uka dersom det er ønskelig.  

For å få tid til litt mer enn hest vil det også kunne være perfekt å gå for et langweekendprogram som vi deler litt mer utover uka slik at man har tid til andre aktiviteter og utflukter også.  

Her kan du lese litt om vår filosofi rundt vårt hestehold: Lenke 

Og her kan du bli litt kjent med gårdens hester: Lenke 

Hester er flokkdyr og har behov for plass å bevege seg på. Derfor bor våre hester på utegang, har tilgang til store områder hele året og får være sammen med andre hester. Dette gir trygge, sunne og glade hester. Når du rir og lærer hos oss har vi fokus på å lære bort mer enn bare ridning og basis hestestell. Du får et innblikk i hvordan hester er som art, hvordan de tenker, hvordan de kommuniserer. Og du lærer hvordan du kan forstå dem bedre, kommunisere med dem under både håndtering og ridning. For å gi en best mulig læresituasjon har vi mye en til en undervisning og små grupper.  

Ressursside hest: Fylle inn mer fakta om hester, om vårt hestehold, kommunikasjon, videosnutter. 

 

Book nå

Ta kontakt

Ta kontakt med oss for spørsmål, kommentarer eller booking:

Torill +47 450 05 344
Per Arthur +47 917 50 008

Org.nr.: 995 465 809 MVA 

facebook.com/solbakkengard.no/

Åpne veibeskrivelse i Google